πŸŽ₯ Wow! Remco Evenepoel triomfeert met minuten voorsprong, ook dichte ereplaats voor Gilbert

πŸŽ₯ Wow! Remco Evenepoel triomfeert met minuten voorsprong, ook dichte ereplaats voor Gilbert
Foto: © photonews

Deceuninck-Quick.Step is al sinds het begin de grote slokop in de Adriatica Ionica Race. Het heeft er nog een schepje bovenop gedaan met een fenomenale ritzege voor Remco Evenepoel. De Belgische youngster reed alles aan flarden in de derde etappe.

In de etappe van Padola naar Cormons van 204,5 kilometer waren de klimmerstypes aan zet. Op weg naar Monte Quarin was het parcours meer dan zwaar genoeg om het verschil te maken. Het was kwestie om mee in de juiste ontsnapping te zitten, want de winnaar zou uiteindelijk uit de vlucht komen.

OP EN OVER MASNADA

Eén van de vluchters was Fausto Masnada. De Italiaan plaatste een aanval op dertig kilometers van de meet. Evenepoel keek de situatie even aan en ging vervolgens in de tegenaanval. Hij had nog wel een paar versnellingen in de benen: in de laatste vijftien kilometer ging hij op en over Masnada.

Er stond dan helemaal geen maat meer voor Evenepoel. Met maar liefst twee minuten voorsprong op de eerste achtervolgers reed hij solo als ritwinnaar over de streep. Masnada werd nog door de achtervolgende groep teruggegrepen. Philippe Gilbert won de spurt om de tweede plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties