Ruime kopgroep met vijf Belgen aan de voet van slotklim, hoofdrol is hen niet gegund

Ruime kopgroep met vijf Belgen aan de voet van slotklim, hoofdrol is hen niet gegund
Foto: © photonews

Ook al is de voorlaatste etappe uit de Tour slechts 59 kilometer lang, dat betekent niet dat de renners zich inhouden om aan te vallen. Integendeel. Van bij de start regende het opnieuw aanvalspogingen. Heel wat coureurs hadden er immers baat bij om weg te geraken voor het klimwerk eraan kwam.

De kopgroep meldde zich aan de voet. De vlucht is in twee stukken tot stand gekomen en na de samensteling zaten er 29 renners vooraan. Daarbij vijf Belgen. Dylan Teuns had na zijn overwinning op La Planche des Belles Filles nog wel zin in een nummertje. Van hem mocht verwacht worden dat hij het verst geraakte van onze landgenoten.

Maar hij was dus zeker niet de enige Belg die voor het offensief heeft gekozen. Backaert, Keukeleire, Stuyven en Van Melsen deden hetzelfde. Toen de klim met rasse schreden dichterbij kwam, kozen De Gendt en Wellens ook voor deze aanpak.

VLUCHTERS VS KLASSEMENTSRENNERS

Ze reden weg uit het peloton, maar wel op twee minuten achterstand van de kopgroep. De twee Lotto-renners maakten er eerst een koppeltijdritje van, maar Wellens kwam zichzelf tegen. De Gendt zette wel nog een tijdje door, maar werd ook teruggegrepen.

Nadien was het de aangekondigde strijd van vluchters tegen klassementsmannen, maar geen van de Belgen kon een gooi doen naar de ritzege.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties