En op het einde wint toch gewoon Ineos: "Strategie haalde het van chaos"

En op het einde wint toch gewoon Ineos: "Strategie haalde het van chaos"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het heette dat Ineos veel minder sterk was dan zijn voorganger Team Sky. Liefst zes andere kanshebbers op de Tourzege stonden op. Maar op het einde van de rit zijn de nummers één en twee uit het klassement toch gewoon Ineos-rijders. Geraint Thomas en Dave Brailsford mochten het succes verklaren.

Beiden konden de media te woord staan met een geweldige uitslag in het achterhoofd, al moet Thomas zich dit jaar wel neerleggen bij de tweede plaats. "Om de één of andere reden lukte het niet voor mij, maar het feit dat we nog winnen met Egan Bernal, is geweldig. Ik ben superblij voor hem."

De duidelijkheid over het doel en de ervaring in de ploeg zijn volgens Thomas cruciaal. "Er zijn geen ego's in het team. We weten hoe we deze koers moeten winnen. Niets doet ertoe behalve de koers winnen, dat is het belangrijkste."

BRILJANTE KAMPIOEN

Sterke man Dave Brailsford haalt zijn gram na de vraagtekens die er op sommige momenten wel waren. "Er is veel gezegd en ik denk dat de mensen vergeten dat het een koers van drie weken is. De stategie haalde het van chaos en teamwork haalde het van het individu." Nog een woordje over Egan Bernal? "Hij is een briljante kampioen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties