Oliver Naesen zit zowel op persoonlijk als collectief vlak met dubbel gevoel aan eind van de Tour

Oliver Naesen zit zowel op persoonlijk als collectief vlak met dubbel gevoel aan eind van de Tour
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Door de aankomst te bereiken in Val Thorens zit voor Oliver Naesen het harde werk in deze Tour erop. Hij telde de laatste meters bergop af. Niet onlogisch, want hij vond zichzelf niet super bergop rijden. En dan was er nog het verhaal omtrent zijn kopman Romain Bardet.

Naesen reed in het gezelschap van onder andere Jasper Stuyven naar boven. "Je wilt toch hard rijden op de laatste echte dag", zegt de voormalig Belgisch kampioen in een filmpje van HLN." In het begin wordt er niet zoveel gezegd. Tot we allemaal beginnen stilvallen. Dan is het zo van: Allé Jasper, nog 8 kilometer. Nog 7,7. Nog 6,8. Aftellen, aftellen, aftellen. Dat is wat er gebeurd in de Tour."

Hoe kijkt Naesen nu op zijn Tour terug? Met gemengde gevoelens. Het ging niet slecht, maar ook niet super in de bergen. Ik heb al beter bergop gereden als nu", is onze landgenoot eerlijk. De zwanenzang van Romain Bardet meemaken was wellicht ook geen pretje.

FIER OP BARDET

"We hadden een hoger doel met Romain, maar dat hebben we jammer genoeg niet gehaald. Ik ben heel fier dat hij toch die klik heeft kunnen maken, vol voor die bolletjestrui gegaan is en 'm gehaald heeft. Het is toch mooi dat hij doorgezet heeft", heeft Naesen toch woorden van lof over voor zijn ploegmaat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties