Belgisch publiek ontvangt De Gendt met open armen na grandioze Tour: "Drank net iets sneller naar binnen gevloeid"

Belgisch publiek ontvangt De Gendt met open armen na grandioze Tour: "Drank net iets sneller naar binnen gevloeid"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Ronde van Frankrijk is nog maar net afgelopen en daar zijn de naTour-criteriums al. In Aalst beginnen ze eraan. Daar is ook Thomas De Gendt van de partij. In welke toestand, dat is dan weer een andere vraag. Want het feestje in Parijs is behoorlijk stevig geweest.

De Gendt heeft op zich wel zin in de criteriums, want de mannen van Lotto zullen na hun ijzersterke Tour wel toegejuicht worden. "Het is leuker om met een overwinning naar hier af te zakken dan zonder grootse prestatie.", zegt de winnaar van de achtste Tourrit aan VRT NWS. "Dan merk je toch dat je veel aanmoedigingen krijgt."

ZEGE DOET OVERAL DEUGD

Het was een fenomenale numero dat hij op weg naar Saint-Etienne opvoerde, maar De Gendt blijft zijn bescheiden zelve. "Voor mij is dat een overwinning zoals anders, alleen is het nu in de Tour. Een overwinning is een overwinning voor mij. Dat doet overal deugd."

Het criterium in Aalst is wel kort dag. "De zetel was een mooi alternatief geweest doordat het heel laat was. Door de overwinning van Caleb Ewan was de drank net iets sneller naar binnen gevloeid. We hadden nog niet gegeten, dan komt dat dubbel zo hard aan." Oei, toch geen kater dan? Ik heb niet veel drank nodig om een kater te hebben tegenwoordig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties