Egan Bernal ook op maatschappelijk vlak de redder van zijn vaderland: Colombianen uit ons land getuigen

Egan Bernal ook op maatschappelijk vlak de redder van zijn vaderland: Colombianen uit ons land getuigen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Egan Bernal is na zijn Touzege de grote held van Colombia. En het is een echte held, die een stevige impact kan hebben op het imago van het land. Daar zijn ook Colombianen die in België leven rotsvast van overtuigd. De Zuid-Amerikaanse natie is niet langer enkel het land van de drugs.

Want het blijft een feit dat Colombia als land vaak in verband wordt gebracht met drugstrafiek. Felipe Garcia, de Colombiaanse ambassadeur in België, reageert hierop in GvA. "We houden in Colombia nog altijd een oog op de drugsproblematiek, maar door elk beetje goed nieuws over ons land wordt het belang van die sector minder groot."

Dan is dit wel een heel belangrijk moment. "Bernal is een van de mensen die voor dat goede nieuws zorgen. Egan helpt het cocaïnecliché uit de weg te ruimen." Er komen betere tijden aan en er zijn ook steeds meer gewone burgers die daar in geloven.

PROPER LAND

Ook Ismael De Arco, uitbater van Bar Cartagena uit Antwerpen, gaat mee in dat verhaal. "Colombianen praten weer fier over hun land. Het is tegenwoordig een proper land, met toffe mensen en modern gebouwen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties