Ineos met meeste prijzengeld aan de haal en dat is toch niet zo vanzelfsprekend

Ineos met meeste prijzengeld aan de haal en dat is toch niet zo vanzelfsprekend
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nu er een punt gezet is achter de Ronde van Frankrijk, is het ook bekend welke teams hoeveel verdiend hebben. Deceuninck-Quick.Step en Soudal Lotto hebben goed geboerd, zelfs Wanty-Gobert bevindt zich mooi in de middenmoot. Maar geen enkele ploeg verdiende zoveel als Team Ineos.

Dat is best wel opvallend. Ineos is immers één van de veertien(!) ploegen die geen enkele ritzege wist te behalen. Mogelijk had dat wel het geval kunnen zijn moest de stilgelegde etappe volledig zijn uitgereden. Egan Bernal kwam als eerste boven op de Iseran. De tijdsverschillen daar telden wel voor het klassement, maar een ritwinnaar werd niet aangeduid.

DECEUNINCK OP PLAATS DRIE

De notering in het eindklassement telt voor het prijzengeld zwaar door en Ineos heeft met Bernal en Thomas uiteraard natuurlijk nummers 1 en 2. Dat brengt hen op een som van 799 200 euro. Jumbo-Visma was de tweede best verdiendende ploeg. Deceuninck-Quick.Step eindigde wat dat betreft op een derde plaats met 189 940 euro.

Lotto Soudal eindigt met 134 760 euro nog net in de top vijf. Wanty-Gobert is de dertiende best scorende ploeg met 34 940 euro. Minder euforie zal er zijn bij Total Direct Energie. De ploeg van Niki Terpstra, die onderweg moest opgeven, verdiende het minst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties