Geselecteerde Belgen hakken knoop door over al dan niet deelname aan EK

Geselecteerde Belgen hakken knoop door over al dan niet deelname aan EK
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij de nationale selectie voor het EK in Alkmaar zitten ook heel wat ploegmaats van Bjorg Lambrecht of renners die hem heel goed gekend hebben. Het was dan ook de vraag of zij nog wel gingen meedoen aan het EK. Hierover is inmiddels een beslissing genomen.

Vlak na het overlijden van de jonge renner kregen zijn collega's nog even respijt, maar vandaag moest toch de knoop doorgehakt worden over de EK-deelname. Woensdag gaat het kampioenschap immers van start in Alkmaar. Het was alleszins geen evidente keuze.

Ze zijn talrijk aanwezig, de Lotto-renners in de EK-selectie. Thomas De Gendt, Stan Dewulf, Jens Keukeleire, Lawrence Naesen, Gerben Thijssen Brent Van Moer en  Ilan Van Wilder hebben allen een teamgenoot verloren. Toch heeft iedereen in de selectie beslist aan de start te komen, om op die manier hulde te brengen aan Bjorg.

"Na een periode van reflectie na de tragische gebeurtenis in de Ronde van Polen, hebben de Belgische atleten besloten dat hun best doen op het EK de beste manier is om Bjorg te eren", laat de wielerfederatie weten. De Gendt, Lampaert, Naesen en Vergaerde zijn het parcours voor de tijdrit nog eens gaan verkennen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties