Sven Nys voorstander van verhuis voor Evenepoel: "Tien jaar lang trainen, eten en slapen"

Sven Nys voorstander van verhuis voor Evenepoel: "Tien jaar lang trainen, eten en slapen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Remco Evenepoel. De naam ligt in wielermiddens op ieders lippen gebrand. De schijnwerpers vol op hem. Het zal er nu alleen nog maar erger op worden. En gaat hij zijn voetjes op de grond kunnen houden? Sven Nys denkt van wel, maar raadt hem toch aan om naar het buitenland te trekken.

Toen bekend geraakte dat Evenepoel mogelijk naar Monaco trekt, zorgde dat al voor een bommetje. Anderzijds: in eigen land gaat zeker iedereen aan zijn mouw trekken, nu nog meer na zijn zege in de Clásica San Sebastián. "Daarom is het verstandig om naar het buitenland te gaan", zegt Nys in GvA. "Ons land wordt gek. We wachten al sinds Lucien Van Impe op een Tourwinnaar."

Wetende dat het potentieel aanwezig is, worden de verwachtingen alleen nog maar groter. "Met zijn fysieke capaciteiten kan Evenepoel ooit een grote ronde winnen. Dat wakkert de dromen aan: alles wat hij doet vanaf nu, zal met een vergrootglas bekeken worden. Terwijl hij gewoon tien jaar lang moet trainen, eten en slapen. En neen zeggen tegen het gros van de aanvragen."

NIET TE VEEL NACHTMERRIESCENARIO'S

Velen die hem voorgingen, slaagden er onder die spotlights niet in om op het rechte pad te blijven. "Ik denk niet dat we ons veel zorgen moeten maken. Evenepoel is verstandig, hij heeft bij Deceuninck-Quick.Step een zeer goeie entourage. We moeten echt niet te veel nachtmerriescenario's verzinnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties