Van Aert in voetsporen van De Vlaeminck? "Ik kan winnen, maar heb niets te verliezen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties
Van Aert in voetsporen van De Vlaeminck? "Ik kan winnen, maar heb niets te verliezen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

26 juni 2016, het is een datum die in rood aangeduid staat in de agenda van Wout Van Aert. De wereldkampioen cyclocross wil vandaag schitteren op het BK wielrennen op de weg en kan Roger De Vlaeminck achterna. Dat is de laatste renner die in één jaar het BK op de weg én in het veld won.

Van Aert liet de afgelopen weken zien dat hij klaar is. Hij won de proloog in de Ronde van België en werd tweede in de koninginnenrit van de Ster ZLM Toer. "En die rit was toch een referentie", zegt Van Aert in HNB. "Een kleine drieduizend hoogtemeters, een aankomst met een klimmetje en doortrekken tot aan de meet. Dat ik daar mee het verschil kon maken, is wel leuk."

"Net zoals het parcours mij zondag moet liggen. Op lange klimmen zou ik zeker tekortkomen. Maar straks krijgen we korte klimmetjes. Dat betekent: één of twee minuten ontploffen en dan weer recupereren. Dat moet ik kunnen. Winnen? Alles kan zondag. Zo ambitieus ben ik wel. Anderzijds moet ik zondag koersen tegen jongens die zich klaarstomen voor de Tour."

"Niet wakker liggen"

"Het zou logisch zijn als ik het tegen hen moet afleggen. Daarom lig ik er ook niet wakker van. Als ik op het BK of WK veldrijden zondagochtend wakker word, is er wél die druk. Maar nu heb ik niets te verliezen. Ik kan nog veel BK’s rijden. Alleen wil ik er in de finale, als de beslissing wordt geforceerd, nog bij zijn. Mocht dat niet lukken, zou ik ontgoocheld zijn", besluit Van Aert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties