Veldrijden minder populair? Fanclub Van Aert: "Daar merken wij toch niet veel van"

Koen Frans
Koen Frans
| 26 reacties
Veldrijden minder populair? Fanclub Van Aert: "Daar merken wij toch niet veel van"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Volgens Michel Wuyts krijgen we een overgangsperiode in het veldrijden. Er zou minder belangstelling zijn voor de sport sinds het afscheid van Sven Nys. De fanclub van Wout van Aert heeft daar voorlopig geen last van.

"Nys wordt gemist, want veel fans komen niet naar de veldritten omdat hij er niet is", zei wielercommentator Michel Wuyts eerder deze week. Lorenz Vloemans van de fanclub van Wout van Aert merkt weinig verschil: "Wij trokken toch met een stampvolle bus naar de Koppenberg en naast het parcours stond de massa er drie, vier rijen dik", zegt hij aan Wielerkrant.

"Akkoord, in de kleinere crossen zoals Sint-Niklaas zie je wel degelijk een verschil. Maar de klassementscrossen blijven immens populair", zegt Vloemans. "Wij zien zelfs eerder een stijging in het aantal leden tegenover vorig jaar."

Van Nys naar Van Aert

"Als ze (Van Aert en Van der Poel, red.) hun loopbaan kunnen uitbouwen, dan zal hun contingent supporters verveelvoudigen. Dan gaan we over enkele jaren weer naar de grote massa's", voegde Wuyts aan zijn betoog toe.

Zijn er dan Nys-fans die 'overlopen' naar het kamp van de wereldkampioen? "We kennen er zo wel een paar, ja. Maar dat is ook logisch, hé. Wij volgen een jong, opkomend talent. Het is normaal dat zijn fanclub eerder groeit dan slinkt. En is het ook niet abnormaal dat daar ex-Nys-fans tussen zitten", vindt Vloemans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties