Fenomenale Van der Poel verbaast vriend en vijand met vierde op rij

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 8 reacties
Fenomenale Van der Poel verbaast vriend en vijand met vierde op rij
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu Van der Poel zou niet winnen in Gavere, daar leek haast iedereen het vooraf over eens. Van der Poel ging echter ontketend tekeer in Gavere en reed iedereen naar huis.

Het was in het begin al duidelijk, Van der Poel was sterk, héél sterk in Gavere. Ook wij voorspelden een terugval bij de Nederlander en dus is het ook tijd voor onze mea culpa. Sorry Mathieu. Van der Poel ging er meteen vandoor en Van Aert moest achtervolgen.

Mede door een kettingprobleem, alwéér, verliep dat niet altijd even vlot, maar Van Aert leek vooral hinder te ondervinden van de trainingsweek in Spanje. Zo'n zaken zorgen immers voor een groter voordeel op lange termijn dan op korte.

Aerts 'Best of the rest'

Van der Poel op één en Van Aert op twee dus. En de rest? Meeusen was goed, héél goed, maar kende een nog dramatischer probleem met de heren ketting en tandwiel. Pauwels stak even de neus aan het venster, maar hij zou nog plaatsen verliezen.

'Best of the rest' was alweer Toon Aerts. De Europees kampioen doorbrak zo het monopolie van Laurens Sweeck op derde plaatsen in de Superprestige van dit seizoen. Sweeck werd uiteindelijk vijfde na Klaas Van Tornout.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties