Europees kampioen Toon Aerts geniet van de extra aandacht: "Zelfs tijdens de verkenning word ik toegejuicht"

Koen Frans
Koen Frans
| 20 reacties
Europees kampioen Toon Aerts geniet van de extra aandacht: "Zelfs tijdens de verkenning word ik toegejuicht"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Toon Aerts heeft zich met een Europese titel bij de profs definitief op de cross-kaart gezet. De 23-jarige renner van Telenet-Fidea blaakt van het vertrouwen, maar houdt de voetjes stevig op de grond. Of in de klikpedalen, zoals je wil.

Op 30 oktober verraste Toon Aerts vriend en vijand door in Pontchâteau Europees Kampioen veldrijden te worden. Een jaar voordien werd hij door Rudy De Bie nog gepasseerd voor het EK in het Nederlandse Huijbergen, maar tegenwoordig hoort hij de mensen bij de bakker over zijn Europese titel praten. "Ja, ik heb er op slag veel supporters bij gekregen", zegt de jonge crosser aan Wielerkrant.

"Twee dagen na die titel merkte ik op de Koppenberg al snel dat er iets veranderd was. Door die Europese kampioenentrui herkennen de mensen je, zelfs tijdens de verkenning word je dan al toegejuicht", glundert Aerts. "Als je zo'n kampioenschap wint, krijg je meteen veel respect van de fans."

Loenhout en Baal staan met stip aangeduid in mijn agenda.

"Constante renner"

Nog geen twee weken later volgde de bevestiging met de overwinning in de Jaarmarktcross in Niel. "Ook voor mij was dat een bevestiging. Ik voelde me die dag de sterkste, ik kon mijn aanval perfect timen en nadien Kevin Pauwels vlotjes afhouden", zegt de Europese kampioen die naar eigen zeggen geen hoge pieken en dalen kent. "Ik ben meer een constante renner, maar ik heb nu duidelijk een goede vorm te pakken."

Heeft de 23-jarige renner van Telenet-Fidea nog duidelijke doelen dit seizoen? "Naast de kampioenschappen staan Loenhout en Baal met stip in mijn agenda aangeduid. De cross in Loenhout is op een boogscheut van waar ik woon, daar zijn altijd veel familieleden en vrienden aanwezig. En Baal, dat is een parcours dat mij perfect ligt. Of ik er dan ook ga winnen? Dat kan ik natuurlijk niet voorspellen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties