Van Aert opnieuw naar Spanje: "Codewoord is rust, na de vorige keer miste hij frisheid"

Redactie
| 0 reacties
Van Aert opnieuw naar Spanje: "Codewoord is rust, na de vorige keer miste hij frisheid"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert vertoeft momenteel opnieuw in Spanje met z'n team. De wereldkampioen legt er de basis voor het volgende deel van het seizoen en moet ook de huidige suprematie van Van der Poel verwerken.

"Natuurlijk wil hij in Francorchamps de hegemonie van Van der Poel doorbreken", aldus ploegleider Niels Albert in Het Laatste Nieuws. Een waterdicht plan is er niet. "Er is geen masterplan is er niet", geeft Albert aan.

Een week trainen in Spanje moet soelaas bieden. "We gaan er deze week in Calpe alles aan doen om hem op het racecircuit in zo goed mogelijke omstandigheden aan de start te brengen." Daar zijn niet alleen trainingskilometers voor nodig.

Onze momenten komen er, daar ben ik zeker van

-Niels Albert

"Mijn codewoord is rust. Extra rust." Zijn vorige stage in Spanje draaide immers wat zwaar uit. "We merkten na die week een gebrek aan frisheid. Dat gevoel had ik ook de voorbije wedstrijden. Ik zal er deze week extra op toezien."

"Natuurlijk moeten we kilometers malen, maar we gaan geen zotte dingen doen. De weken die volgen zijn belangrijk, in december volgen de crossen elkaar in sneltempo op. Fris blijven en onze momenten afwachten. Die komen er, daar ben ik zeker van", sloot Albert af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties