Stybar: "Als ik wereldkampioen zou worden, is dat zonde van de trui"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Stybar: "Als ik wereldkampioen zou worden, is dat zonde van de trui"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lars Boom heeft zijn zinnen op het WK veldrijden gezet, maar hoe zit het met die andere topper die voor de weg koos? Wel het WK lijkt niet op het programma van Stybar te staan.

In zijn thuiscross in Essen is hij er vanmiddag alvast niet bij. "Dit jaar lukt het gewoon niet, maar volgend jaar ben ik er misschien weer bij", aldus Stybar op Mallorca in Het Nieuwsblad. "Het is niet gewoon even meerijden. Hoe geraakt mijn materiaal er? Is de camper vrij? Welke mechanieker kan me helpen?"

Essen was de enige cross waarin Stybar vorig seizoen aan de start kwam, dat hij deze mist, wil echter niet zeggen dat we hem niet in het veld zullen zien. "Ik wil zeker iets doen, alleen zal het in de planning moeten passen."

Rond Kerstmis zal er ergens wel een cross in passen, maar ik weet niet welke

-Zdenek Stybar

"Rond Kerstmis gaan we twee dagen naar Tsjechië en daarna naar België bij de ouders van Ine. Daar zal ergens wel een cross in passen." Het WK zal hij niet rijden. "Dat is de periode van de Ronde van Qatar. En ik ken mezelf, ik zou ook niet voor de vijftiende plaats willen rijden." Voorbereiding zou dus nodig zijn.

"Laat ons even dromen en stellen dat ik Van Aert en Van der Poel zou aankunnen. Dat ik voor een vierde keer wereldkampioen kan worden. Dat zou dan jammer zijn voor de trui. Zelfs als wereldkampioen zou ik nooit een volledig programma in het veld rijden", sloot hij af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties