Bart Wellens is ploegleider bij bescheiden Steylaerts-Verona: "Je bent sneller vergeten dan je denkt"

Redactie
| 0 reacties
Bart Wellens is ploegleider bij bescheiden Steylaerts-Verona: "Je bent sneller vergeten dan je denkt"
Foto: © photonews

Bart Wellens keerde dit seizoen na een jaar afwezigheid terug in het veldritwereldje. De tweevoudige ex-wereldkampioen is ploegleider van het bescheiden Steylaerts-Verona.

"Ik heb altijd gezegd dat ik in onze sport actief wilde blijven", zegt Wellens (38) in gesprek met Wielerflits. "Maar toen ik stopte, had ik er echt genoeg van en heb ik duidelijk gemaakt dat ik even niets met de cross te maken wilde hebben. De interesse van de grotere teams verdwijnt dan snel, je bent sneller vergeten dan je denkt."

Bij het kleine Steylaerts-Verona heeft hij onze landgenoot Gianni Vermeersch, voormalig Duits kampioen Marcel Meisen en elite zonder contract Braam Merlier onder zijn hoede. "Achter mijn budget staat een nulletje minder dan bij de ploegen van Sven Nys en Niels Albert. Niet iedereen gooit zijn centen zomaar in het rond, je moet het heel goed kunnen uitleggen om een sponsor te strikken."

"En dus is het uitkijken wat je doet met elke euro die je binnen krijgt en zaak om dat geld goed te besteden. We willen graag groeien, maar gaan er niet zomaar renners bijnemen puur om de kern kwantitatief uit te bouwen", zegt Wellens. "Een van onze renners in de top-5 of zelfs op het podium van een TV-cross zien. Dat zou echt heel erg mooi zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties