Hans Van Kasteren (Telenet) over zijn eeuwige poulain Bart Wellens: "Dat valt me wat tegen van hem"

Redactie
| 24 reacties
Hans Van Kasteren (Telenet) over zijn eeuwige poulain Bart Wellens: "Dat valt me wat tegen van hem"
Foto: © photonews

Hans Van Kasteren gaf er na vorig seizoen bij Telenet-Fidea de brui aan. De bezieler van het crossteam gaf zijn geesteskindje door aan Sven Nys en niét aan zijn eeuwige poulain Bart Wellens.

"Aanvankelijk was het plan om er pas op het einde van dit seizoen mee op te houden", bekent Van Kasteren in Het Nieuwsblad. "Maar ik heb Nys vorig jaar in de zomer zelf als allereerste gebeld. Hoe hij de cross zag evolueren, wat zijn plannen waren. En dus ook of hij interesse had om de ploeg over te nemen."

"Ik kon de ploeg overlaten aan mijn eeuwige poulain Bart Wellens. Alleen, Bart zat toen niet zo lekker in zijn vel en wilde effe helemaal niks met het veldrijden te maken hebben. Plus: hij had niet de financiële houvast achter zich die Nys met Bob Verbeeck (van Golazo, nvdr.) wel had", aldus Van Kasteren, die ook aangeeft dat Nick Nuyens een optie was.

Ik had nooit gedacht dat Bart met zo’n eenvoudig team genoegen zou nemen.

Bart Wellens belandde wat later toch als manager in de cross, weliswaar bij het kleine Steylaerts-cycloteam. "Vandaag zou hij ook wel anders denken over dat plan van toen. Het valt mij zelfs wat tegen van hem", zegt Van Kasteren daarover. "Ik had nooit gedacht dat Bart met zo’n eenvoudig team genoegen zou nemen. Hij zou moeten werken met Meeusen of Sweeck, niet met… – met alle respect – dit niveau."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties