Michel Wuyts over de magie van de GP Sven Nys: "Ik zag mensen huilen omdat ze hun Sven de status van onsterfelijkheid toedichtten"

Redactie
| 5 reacties
Michel Wuyts over de magie van de GP Sven Nys: "Ik zag mensen huilen omdat ze hun Sven de status van onsterfelijkheid toedichtten"

Vandaag duiken de cyclocrossers het veld in voor de Grote Prijs Sven Nys. Voor het eerst staat de grootste veldrijder aller tijden er zelf niet aan de start.

Sporza-commentator Michel Wuyts rakelt in zijn column in HLN enkele mooie herinneringen op over de GP Sven Nys. "Ik hoop dat ze er morgen zijn, de dorpsfiguren. Zij die van 2000 af kwamen om met hun excellentie te winnen. Zij die twaalf keer joelden van uitzinnig geluk omdat god won en vervolgens op hun gat van de top van de berg naar het podium gleden."

"Zij die in het millenniumjaar Nys zagen zegevieren tegen de toen nog niet zo knorrige Adrie. Zij die in 2011 huiverden van spanning omdat Nys die dekselse Stybar pas bij het laatste obstakel klein kreeg. Zij die in extase moeder aarde ontstegen toen hun idool op zijn 37ste de tegenstand een uur lang geen meter kopwerk gunde. Ik zag die namiddag mensen huilen omdat ze hun Sven de status van onsterfelijkheid toedichtten."

"Zouden ze nog komen, vraag ik me nu af. Of haken ze na twintig jaar intense meeleeven op hun vijftigste af? "Na Nys niemand meer", dat motto indachtig. Kan zijn in de Brabantse armoede na Nys en Albert, maar ik weiger het te geloven", besluit Wuyts.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties