Sven Nys ging het BK-parcours verkennen: "Kan een spectaculaire race worden bij slecht weer"

Redactie
| 7 reacties
Sven Nys ging het BK-parcours verkennen: "Kan een spectaculaire race worden bij slecht weer"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sven Nys heeft vandaag met de junioren van Telenet Fidea het parcours van het BK veldrijden in Oostende verkend. De 40-jarige Nys spreekt over 'een mooi en mogelijk spectaculair parcours'.

"Je kunt het parcours opsplitsen in twee verschillende omlopen", zegt Nys aan Sporza. "Het eerste deel is zwaar en vooral op het vermogen. Je rijdt als het ware naar het zand toe. De wind heeft vrij spel. Er zijn veel looppassages en op de lange rechte stukken kan je met een goede conditie het verschil maken."

"Het tweede deel is er dan weer één op de techniek",vindt Nys. "Je kunt er je vermogen niet echt kwijt en je moet goed kunnen sturen. Als het regent, wordt het heel glad en zal je af en toe van de fiets moeten. Het is een interessant parcours en als het zondag slecht weer is, wordt het zeker spectaculair met die steile brug."

Sven Nys werd zelfs 9 keer Belgisch kampioen. De ex-veldrijder denkt dat de wind zondag een belangrijke factor kan spelen. "Als die uit de flank komt, zal die heel gevaarlijk zijn. Ik denk dat de renners op de brug snelheden tot 50 km/h zullen halen. Als de wind dan op die hoge velgen komt te staan, ben ik benieuwd hoe de renners daarop zullen reageren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties