Volledige deelnemerslijst én onze sterren voor het BK Veldrijden in Oostende: Van Aert is ook onze topfavoriet

Koen Frans
Koen Frans
| 25 reacties
Volledige deelnemerslijst én onze sterren voor het BK Veldrijden in Oostende: Van Aert is ook onze topfavoriet
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zondag omstreeks 16u weten we wie Wout van Aert zal opvolgen als Belgisch kampioen veldrijden. De 22-jarige Van Aert is de topfavoriet om zichzelf op te volgen, maar er zijn ook enkele outsiders.

*****

Wout van Aert - Zonder twijfel de absolute topfavoriet voor het komende BK. Van Aert won dit seizoen al dertien crossen, maar moest vorige zondag wél de duimen leggen tegen Toon Aerts in Baal. In principe rijdt hij de rest uit het wiel, maar de weersomstandigheden aan de kust kunnen een spelbreker vormen.

****

/ - We geven bewust niemand vier sterren omdat het verschil tussen Wout van Aert en de rest van het deelnemersveld simpelweg te groot is.

***

Toon Aerts - De Europese kampioen toonde in Baal dat zijn overwinning in Pontchâteau geen toevalstreffer was. De 23-jarige Kempenzoon stond dit seizoen al zes keer op het podium waarvan drie keer op het hoogste schavotje. Ook in Oostende zou hij in de top-3 moeten kunnen eindigen.

**

Kevin Pauwels - De meest ervaren renner van het pak kon de voorbije weken vaak als enige in het spoor van de grote twee Van Aert en Van der Poel blijven. Winnen zat er dit seizoen nog niet in, maar in een kampioenschap durft de 32-jarige Pauwels zich af en toe nog eens te overtreffen. Hij zou er in Oostende wel eens érg dicht bij kunnen zijn.

Laurens Sweeck - De tweelingsbroer van Diether en jongere broer van Hendrik was lange tijd 'de beste van de rest' in de maanden oktober en november, wanneer Van Aert en Van der Poel alle crossen domineerden. Laurens Sweeck zoekt echter naar zijn beste vorm en werd deze week nog geveld door ziekte. Het is onduidelijk in hoeverre hij fit aan de start zal staan.

*

Tom Meeusen - De meest ervaren man van Telenet Fidea maakte samen met ploegmakker Toon Aerts de koers hard op nieuwjaarsdag in Baal, werd tweede in Loenhout op tweede kerstdag en won dit seizoen ook al een keer in Sint-Niklaas. Wat kan de 28-jarige Meeusen aan 't zeetje?

Volledige deelnemerslijst

1 VAN AERT Wout

2 ADAMS Jens

3 ADAMS Joeri

4 AERNOUTS Jim

5 AERTS Toon

6 BOSMANS Wietse

7 HOEYBERGHS Daan

8 ISERBYT Eli

9 JASPERS Jappe

10 MEEUSEN Tom

11 MERLIER Tim

12 PAUWELS Kevin

13 PEETERS Rob

14 SOETE Daan

15 SWEECK Diether

16 SWEECK Laurens

17 VANDEKINDEREN Jens

18 VANTHOURENHOUT Dieter

19 VANTHOURENHOUT Michael

20 VANTORNOUT Klaas

21 VERMEERSCH Gianni

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties