Wout van Aert denkt nog (even) niet aan een carrière op de weg: "Ik ben een crosser en dat wil ik blijven"

Redactie
| 6 reacties
Wout van Aert denkt nog (even) niet aan een carrière op de weg: "Ik ben een crosser en dat wil ik blijven"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout van Aert won zondag schijnbaar moeiteloos zijn tweede opeenvolgende Belgische titel in het veld. Veel analisten en ex-renners voorspellen een grote carrière op de weg voor de nog altijd maar 22-jarige Van Aert. Hoe denkt hij daar zelf over?

Niels Albert vindt dat Wout van Aert zichzelf grote doelstellingen mag opleggen. Zoals de beste veldrijder aller tijden worden. "Daar ben ik nu niet mee bezig", zegt Van Aert in Het Laatste Nieuws. "Het is misschien iets dat automatisch zal komen, wanneer de mooie seizoenen elkaar blijven opvolgen. Dan zullen ze die titel misschien op mij gaan kleven."

Maar dan volgt steevast de onvermijdelijke vraag. Moet Wout van Aert het (later) ook niet proberen op de weg? Zeker als ook zijn grote rivaal Mathieu van der Poel dat zal overwegen. "Het zal niet snel gebeuren dat ik alleen overblijf in de cross. Mathieu en ik zullen individueel onze weg uitstippelen. We gaan niet naar elkaar kijken", zegt de kersverse Belgische kampioen daarover. "Een carrière op de weg? Ik vergeet niet dat ik in de eerste plaats een veldrijder ben. En dat wil ik blijven. Ik heb nu een ploeg waarin ik ook twee maanden per jaar op de weg kan koersen. Dan zal blijken hoe goed ik ben. Ik hoef helemaal niet te kiezen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties