De WK-selectie van Wielerkrant: deze acht Belgen mogen mee naar Luxemburg

Redactie
| 14 reacties
De WK-selectie van Wielerkrant: deze acht Belgen mogen mee naar Luxemburg

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dinsdag maakt Rudy De Bie zijn selectie bekend voor het WK veldrijden in het Luxemburgse Bieles. De Belgische bondscoach mag acht eliterenners selecteren. De redactie van Wielerkrant heeft al een achttal in gedachten.

"Ik ga niet te veel rekening houden met de resultaten in Fiuggi", zei bondscoach Rudy De Bie de voorbije week. Titelverdediger Wout van Aert en Europees kampioen Toon Aerts zijn automatisch geselecteerd voor het WK. Een andere regel schrijft voor dat de drie beste Belgen van de UCI-ranking verplicht moeten deelnemen aan het WK, waardoor ook Laurens Sweeck en Kevin Pauwels zeker zijn van hun plaats in de selectie.

De Bie liet ook al verstaan dat de vier andere namen voor hem eigenlijk voor de hand liggen. Vorig seizoen mocht hij maar zeven Belgen selecteren omdat Mathieu van der Poel als uittredend wereldkampioen een extra plaatsje voor Nederland had versierd. Toon Aerts was de ongelukkige achtste Belgische renner die daardoor afviel voor het WK in Zolder.

De vier 'gekozen' WK-gangers

Deze vier mogen wat ons betreft ook rekenen op een plaats in de Belgische WK-selectie: Michael Vanthourenhout, Tom Meeusen, Jens Adams en Tim Merlier. Laatstgenoemde reed een beresterk BK (4de) en viel ook daags nadien in Otegem maar net naast het podium.

Vanthourenhout was in het begin van het seizoen al tweede in Las Vegas en finishte nadien ook nog een paar keer in de top-3. Meeusen reed een sterke maand december en won eerder ook al de Waaslandcross in Sint-Niklaas. Jens Adams ligt in balans met Gianni Vermeersch, maar als ploegmakker van kopman Van Aert heeft hij een streepje voor.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties