Toon Aerts kon 'de Grote Twee' al kloppen: "Kwestie van af en toe een gokje te wagen"

Redactie
| 6 reacties
Toon Aerts kon 'de Grote Twee' al kloppen: "Kwestie van af en toe een gokje te wagen"

Toon Aerts blinkt al maanden in zijn Europese kampioenentrui. Hij kreeg in Pont-Château iets voor mekaar dat niemand voor mogelijk hield: Mathieu van der Poel én Wout van Aert kloppen.

"Week na week wordt dat unieker, denk ik. Niemand krijgt het voor elkaar om ook maar in de buurt te blijven, dus mag ik al blij zijn dat het mij twee keer is gelukt", verwijst Toon Aerts bij WielerFlits naar het EK én de Grote Prijs Sven Nys waar hij Van Aert een tweede keer vloerde. "Ik ben misschien niet zoveel sterker dan de andere renners die voor plek drie rijden, maar het is wel mijn verdienste dat ik de doorzetting heb gehad om ervoor te gaan en niet te zwichten voor een ereplaats. Een kwestie van af en toe een gokje te wagen, hé."

"Het zou natuurlijk leuker zijn om telkens wat langer met hen te kunnen meerijden, maar ik trek mij op aan het feit dat ze op een ongezien hoog niveau rijden, dat níemand aankan", aldus Aerts. "Het is eigenlijk al straf dat ik ook nog een paar keer tot halverwege een cross in het wiel kon blijven, zoals op de Koppenberg en in Zolder. Als ik er in de zomer nog een paar procentjes bij kan doen, dan blijf ik er volgend jaar misschien wel bij."

'De Grote Twee'

Wachten Aerts & co op de overstap van 'de Grote Twee' naar de weg? "Ik weet niet hoe dat bij de andere renners zit, maar ik hoop dat ze blijven crossen. Anders mag je nog vijftien crossen winnen, er zal achteraf iedere keer gefluisterd worden: 'zonder Wout en Mathieu kan je het wel, maar met hen erbij was je waarschijnlijk geklopt.' Je prestaties worden dan keer op keer naar beneden gehaald. Dat verdien je niet als je wint. Na het EK, waar ik een zekere vrijgeleide cadeau kreeg, waren er vergelijkbare reacties. Niet plezant."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties