Tussentijdse balans: Van der Poel en Van Aert domineren de zegestand in het veldrijden

Koen Frans
Koen Frans
| 11 reacties
Tussentijdse balans: Van der Poel en Van Aert domineren de zegestand in het veldrijden
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met zijn recente overwinning in het Italiaanse Fiuggi verkleint wereldkampioen Wout van Aert zijn achterstand op Mathieu van der Poel in het zegeklassement. De rest volgt op ruime afstand van de twee tenoren in het veldrijden.

Wout van Aert boekte in de achtste Wereldbeker-manche van het seizoen in het Italiaanse Fiuggi zijn vierde WB-overwinning en is zo zeker van de eindzege in dat klassement. In de totale zegestand van het seizoen 2016-2017 telt hij wel nog steeds één overwinning minder dan zijn grote rivaal Mathieu van der Poel. De rest volgt - zoals alom geweten - op ruime achterstand.

Als we alleen naar de drie grote klassementen (DVV-Trofee, Wereldbeker en Superprestige) kijken, dan hebben Van Aert (9) en Van der Poel (10) de overwinningen netjes verdeeld. Alleen Toon Aerts (DVV-cross in Baal, beter bekend als de GP Sven Nys) heeft de hegemonie van de twee veelwinnaars kunnen doorbreken. Aerts vloerde beide heren overigens ook op het Europees Kampioenschap.

Daarnaast verdeelde de rest van het pak enkele 'kleinere' crossen. Aerts won ook nog de Soudal Classics Jaarmarktcross in Niel, Sweeck won twee Soudal Clasics: in Neerpelt en Hasselt. Michael Vanthourenhout won eveneens twee minder bekende crossen (in Luxemburg en in Kruibeke), Meeusen zegevierde in de Soudal Classics Waasland Cross in Sint-Niklaas. Ook de Nederlanders David van der Poel (in de USA en in Tsjechië) en Corné van Kessel (in eigen land en in Zwitserland) wonnen twee minder belangrijke crossen.

Opvallend: de Duitser Marcel Meisen (7) van het Belgische team Steylaerts-Verona en de Amerikanen Curtis White en Stephen Hyde (allebei 8) komen qua zeges nog enigszins in de buurt van Van der Poel en Van Aert. Het hoeft geen betoog dat het ook hier om (veel) kleinere crossen gaat, waar de groten der aarde niet aan de start zijn verschenen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties