"Als je iedere keer op twee of drie minuten wordt gereden, klopt er toch iets niet aan je training of tactiek?"

Redactie
| 10 reacties
"Als je iedere keer op twee of drie minuten wordt gereden, klopt er toch iets niet aan je training of tactiek?"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Roland Liboton kon het niet laten. In aanloop naar het WK in het Luxemburgse Bieles heeft hij nog eens stevig uitgehaald. Naar wielercommentator Michel Wuyts, maar ook naar de huidige generatie veldrijders en (een beetje) naar Sven Nys.

Liboton haalde onder andere fel uit naar Sporza-commentator Michel Wuyts. Dat lees je hier. Maar ook de concurrenten van Mathieu van der Poel en Wout van Aert moeten het ontgelden. "Ik zou echt niet weten wie die twee plots het leven zuur kan maken. Als ze het in een gewone koers al niet kunnen... Stel dat iemand nu toch superieur blijkt te zijn, zou ik daar mijn vragen bij hebben", zegt Liboton in De Streekkrant.

"Naast Van Aert en Van der Poel heb je zo’n zes à zeven veldrijders die min of meer op gelijke voet staan. Het verbaast me telkens weer dat geen van hen in staat blijkt te zijn om de concurrentie aan te gaan", aldus Liboton. "Ik spreek nog niet van winnen hé, maar een beetje strijd mag je toch verwachten? Als je iedere keer op twee of drie minuten wordt gereden, klopt er toch iets niet aan je training of tactiek?"

De grootste aller tijden

Liboton had het ook over zijn eigen plaats in de geschiedenis van het veldrijden. "Tien keer Belgisch kampioen veldrijden: doe het maar, hé. Sven Nys heeft er ook zijn tanden op stuk gebeten. En dan vergeten ze nog dat ik ook vier keer wereldkampioen bij de profs ben geworden. Van alle nog levende Belgische ex-veldrijders ben ik degene met de meeste wereldtruien. Ik sta op nummer één", aldus Liboton.

"Of Van Aert de beste aller tijden zal worden? Wel, ik zou niks liever hebben maar hij is nog altijd maar 22 hé. We zullen binnen acht jaar nog eens praten..." Sven Nys had via Twitter al gereageerd op het artikel. "Af en toe lees ik toevallig de krant en dan zie je dit. #niveau."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties