Overgelukkige Sanne Cant is voor het eerst wereldkampioene: "De mooiste dag van mijn leven"

Koen Frans
Koen Frans
| 23 reacties
Overgelukkige Sanne Cant is voor het eerst wereldkampioene: "De mooiste dag van mijn leven"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is eindelijk gelukt! Sanne Cant is wereldkampioene veldrijden. De 26-jarige Antwerpse hield de zevenvoudige wereldkampioene Marianne Vos af in een beklijvend duel.

"Na de voorlaatste ronde met die valpartij en m'n schoen die los schoot... Dan zag ik het eigenlijk niet meer zitten", zei Sanne Cant na de race. "Maar toen zag ik Marianne stilstaan. Dan dacht ik: 'Nu moet het'. Maar ze zat snel weer in m'n wiel. Toen we de baan opdraaiden zat ze nog steeds in m'n wiel en dacht ik dat ik weer prijs had. Dat het weer niets zou worden."

"Het was spurten tot aan de meet en ik zag niets oranje voorbij komen. Maar zelfs dan kon ik het nog niet geloven. Ik had wel door dat ze op het einde op haar limiet aan het rijden was", aldus Cant. "Ik ben héél héél blij met deze overwinning. Ik kan het niet geloven. Ik heb hiervan gedroomd sinds ik zes jaar was. Dit is de mooiste dag van mijn leven."

Mama Cant reageerde ook kort voor de microfoon van Sporza: "Ze heeft altijd gezegd: 'Ik stop op m'n 18de met school en ga het damesveldrijden op de kaart zetten.'" En dat heeft ze gedaan. Sanne Cant is de allereerste Belgische wereldkampioene veldrijden ooit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties