Vervecken: "Wie weet wordt het veldrijden bij de vrouwen ooit populairder dan bij de mannen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 26 reacties
Vervecken: "Wie weet wordt het veldrijden bij de vrouwen ooit populairder dan bij de mannen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het veldrijden bij de vrouwen nam dit seizoen een enorme vlucht. De crossen werden vaker live op tv uitgezonden en trokken heel goeie kijkcijfers. We legden de evolutie voor aan Erwin Vervecken.

"Dat is twee jaar geleden begonnen met DVV trofee en nu zijn ook de Wereldbeker en de Superprestige daar opgesprongen", aldus Vervecken over de rechtstreekse televisie-uitzendingen. "Rensters worden ook BV’s. Het is een beweging die eraan zat te komen."

Het verschil met de mannen is er nog steeds, maar de cross is er veel internationaler. "Als je absolute top haalt bij de mannen op de weg, zijn er lonen van drie, vier miljoen. Daar kan de veldritwereld niet aan tippen. Bij de vrouwen is het omgekeerd."

"Vrouwen kunnen vaak beter verdienen in de cross dan op de weg. Dat komt door de grotere aandacht op tv en het beperkt aantal rensters die er zijn om te sponsoren. De prijzen gaan dus omhoog. Kijk maar naar Thalita de Jong en Marianne Vos, dat zijn pure wegrensters die naar het veld komen omdat er iets verdiend kan worden."

Inhaalbeweging

Hij verwacht nog stappen. "Voorlopig zien we nog altijd dat de kijkcijfers bij de mannen hoger zijn, maar de inhaalbeweging is bezig. In Lille keken meer dan half miljoen mensen naar de vrouwencross. Het zal nog een aantal jaren duren, maar wie weet wordt het populairder dan bij de mannen."

"In de tennis is het vrouwencircuit toch ook populairder geworden dan dat bij de mannen. Deels omdat er wel wat babes tussen zitten, maar ook omdat het vaak spannender is. Dat kan bij de cross ook", sloot Vervecken af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties