Interview Waar ligt de toekomst van Klaas Vantornout? "Er is veel nijd en jaloezie in het veldritwereldje"

Koen Frans
Koen Frans
| 3 reacties
Waar ligt de toekomst van Klaas Vantornout? "Er is veel nijd en jaloezie in het veldritwereldje"
Foto: © photonews

Klaas Vantornout blijft dan toch nog een jaartje langer bij Marlux-Napoleon Games. De 34-jarige trouwe gezant van het team rijdt al sinds maart van 2008 bij voorloper Sunweb-Projob en maakte de drie naamsveranderingen van de ploeg mee.

Over de moeilijke contractonderhandelingen met teammanager Jurgen Mettepenningen wou Klaas Vantornout niet praten. In het eerste luik van dit interview gaf hij wel aan dat de steun van collega's (en fans) heel veel deugd heeft gedaan. "En na negen jaar is het niet onlogisch dat er al eens een discussie onstaat", blijft de ervaren veldrijder nuchter bij de 'heisa'.

"De kritiek die ik hier en daar hoorde, deert me niet. Ik weet ook wel dat ik niet meer even snel ben als een aantal jaren geleden. Maar eerlijk gezegd: het interesseert me niet wat journalisten denken en schrijven", zegt Vantornout. "Ik weet wat ik voor mijn sport moet doen en laten. Ik ben tien jaar ouder dan mijn concurrenten. En het zijn niet alleen Wout en Mathieu die hard fietsen, hoor."

Nijd en jaloezie

"Maar de mensen op de cross hebben er begrip voor dat ik al een jaartje ouder ben. Ik heb er zelfs nieuwe fans bij gekregen. Plezier beleven, dat primeert voor mij. En dat heb ik dit seizoen nog in elke cross gedaan", lacht de 34-jarige crosser. "Of ik na dat laatste jaar zal stoppen? Dat weet ik écht nog niet. Het zou symbolisch wel mooi zijn om na tien jaar bij deze ploeg er een punt achter te zetten. We zullen wel zien."

Niels Albert, Sven Nys en Bart Wellens lopen ook na hun actieve carrière nog altijd rond op de cross. Zou dat iets voor Klaas Vantornout zijn? "Dat kan je moeilijk voorspellen. Ik zou er niet weigerachtig tegenover staan, maar sta er ook niet voor te springen. Het is een heel klein wereldje. Er is veel nijd en jaloezie. Ik zou het niet erg vinden om dat een tijdje achter mij te laten", besluit Vantornout.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties