Sven Nys gaat met maatje nieuwe uitdaging aan: "Eén van onze dromen waarmaken"

Redactie
| 13 reacties
Sven Nys gaat met maatje nieuwe uitdaging aan: "Eén van onze dromen waarmaken"

Sven Nys mag dan wel al een jaar veldrijder af zijn, een nieuwe uitdaging gaat hij nooit uit de weg. Aanstaande vrijdag vliegt hij met boezemvriend Sven Vanthourenhout richting Zuid-Afrika om er deel te nemen aan de Cape Epic.

Cape Epic is een zevendaagse mountainbikewedstrijd in Zuid-Afrika. "Ik heb me samen met Sven Vanthourenhout ingeschreven als recreant, niet als renner", legt Sven Nys uit bij Sporza. "Het is vooral de bedoeling om te genieten en een van onze dromen waar te maken. Sportieve prestaties hebben hier absoluut niets mee te maken."

Sven Nys rijdt nog geregeld op de fiets, maar zich specifiek voorbereid, heeft hij niet gedaan. "Ik ben wel benieuwd. De laatste weken heb ik dagelijks 1 à 2 uur op de fiets gezeten, soms eens 3 uurtjes. Straks word ik dus - bijna letterlijk - voor de leeuwen geworpen."

" De laatste weken heb ik dagelijks 1 à 2 uur op de fiets gezeten, soms eens 3 uurtjes" - Sven Nys

De Zuid-Afrikaanse race is niet voor doetjes. "Het zijn immers ritten van 100 à 120 kilometer per dag, waarbij telkens 3.000 à 4.000 hoogtemeters overbrugd moeten worden. Maar als we ons tempo aanpassen aan ons gevoel en als we onze ervaring gebruiken, zal het wel lukken", aldus Nys.

De ex-wereldkampioen in het veld neemt deel met Sven Vanthourenhout, ploegleider bij Telenet Fidea. "Het grootste probleem wordt nog Sven Vanthourenhout. Ik had vroeger nooit compassie met hem, maar hij zal er nu ook geen met mij hebben", lacht Nys.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties