Bart Wellens steunt Van der Poel: "Snelheid zou voor veel crossers een probleem zijn, niet voor hem"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Bart Wellens steunt Van der Poel: "Snelheid zou voor veel crossers een probleem zijn, niet voor hem"

Voor Bart Wellens is de Baloise Belgium Tour zijn vuurdoop als ploegleider in een wegkoers. Dankzij Mathieu Van der Poel staat hij er in de laatste twee ritten alleen voor.

"Ik ben heel blij met deze kans", aldus Wellens die samen met Roodhooft ploegleider is aan Sporza. "Met Steylaerts rijden we geen wegprogramma en we weten al lang dat een goed crossseizoen staat of valt met een goed wegseizoen. Daardoor hebben we deze kans met twee handen aangenomen."

"Ik heb nog heel veel te leren op de weg. Ik sta hier met veel stress, misschien nog meer dan als renner. Na overmorgen verlaat Van der Poel de Ronde van België en dan gaat Christophe Roodhooft mee. Dus de laatste twee dagen zijn hier voor mij."

De liefde voor de mountainbike

Van der Poel maakte alvast een opmerkelijke keuze. "Hij heeft een enorme liefde voor mountainbiken. En door die heel goeie prestatie vorige week heeft hij dan die unieke kans om vanaf de eerste rij te vertrekken. Normaal zou hij ook trainen dus dit is geen slechte voorbereiding. Morgen kan hij misschien nog iets forceren en eens wat spanning op die benen zetten."

Rest nog de lengte van die wedstrijden. "Crossers rijden meer en meer op de weg. Ze hebben ook hun stages achter de rug dus de afstand zal geen probleem zijn. De snelheid misschien, maar niet voor Van der Poel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties