Van Aert doet plannen uit de doeken: "Zo'n grote ronde..."

Redactie
| 15 reacties
Van Aert doet plannen uit de doeken: "Zo'n grote ronde..."

Wout Van Aert was gisteren (zaterdag, nvdr.) op bezoek in de Ronde van Frankrijk. Daar kreeg hij duidelijk de smaak te pakken, bleek later op de avond.

De veldrijder, die een enorm indrukwekkend wegseizoen rijdt, blijkt ook in grote rondes ambitie te hebben. "Ik wil dat zeker eens gedaan hebben als renner", aldus Van Aert in Vive le Vélo.

"Gewoon om te weten hoe het voelt om drie weken na elkaar te koersen. Dat kan ik op dit moment moeilijk weten. De Tour zelf is dan weer zo groot en alles wordt zo uitvergroot. Dat op zich spreekt me dan weer niet zo aan", twijfelt de wereldkampioen veldrijden.

De langste col van Van Aert? 4 kilometer

De kansen op ritwinst zijn immers gering. "Ik zie mezelf ook als een overwegend klassieke renner, zeker qua lichaamsbouw. Als je ziet dat een renner als Greg Van Avermaet zo weinig kansen krijgt in de Tour, dan zou het voor mij ook heel moeilijk zijn om kansen te kunnen grijpen."

Verder moet hij ook zijn klimmersbenen testen. "Ik weet voorlopig ook nog niet wat ik waard ben in het hooggebergte. Als ik dat wil ontdekken moet ik een pak kilo's verliezen en dat gaat op dit moment gewoonweg niet. De langste col die ik al beklommen heb in mijn carrière is de Col du Rosier en die is maar 4 kilometer lang."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties