Europese kampioen klaar voor strijd met Van Aert en van der Poel: "Ik ben ambitieus en wil graag winnen, maar..."

Redactie
| 0 reacties
Europese kampioen klaar voor strijd met Van Aert en van der Poel: "Ik ben ambitieus en wil graag winnen, maar..."
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Binnen een week wordt het veldritseizoen opnieuw op gang getrapt met de Brico Cross in het Oost-Vlaamse Eeklo. Voor Europees kampioen veldrijden Toon Aerts is de opdracht simpel dit seizoen: even goed doen als vorig jaar.

Aerts werd vorig jaar Europees kampioen en won de GP Sven Nys in Baal en de Jaarmarktcross in Niel. "Ik zou meteen tekenen voor een seizoen zoals vorig jaar", is Aerts duidelijk. "Het was een schitterend jaar en ik besef dat het moeilijk zal zijn om te bevestigen. Toch is dat mijn ambitie: tonen dat vorig jaar geen toeval was. Ik wil ook dit seizoen scoren."

"Toch is dat mijn ambitie: tonen dat vorig jaar geen toeval was"

Maar het wordt opnieuw moeilijk tegen kleppers Wout Van Aert en Mathieu van der Poel. "Met hen erbij is een derde plaats al bijna even veel waard als een overwinning", klinkt het in HNB. "Tegen hen valt weinig te beginnen. Zij zijn enorm sterk. Ik ben ambitieus en wil graag winnen, maar Van der Poel en Van Aert steken er met kop en schouders bovenuit."

"Natuurlijk wil ik net zoals vorig seizoen een paar keer winnen, hen het vuur aan de schenen leggen. Ik denk dat ik wel een paar kansen zal krijgen, maar die zullen niet dik gezaaid zijn. Als ze er zijn, moet ik ze dus grijpen. Al zullen andere jongens zoals Kevin Pauwels en Laurens Sweeck dat ook willen doen", besluit Aerts.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties