Ondanks koele relatie tussen beide veldriticonen, verrast Nys: "Schrijf maar op: ik ben het volmondig eens met De Vlaeminck"

Redactie
| 0 reacties
Ondanks koele relatie tussen beide veldriticonen, verrast Nys: "Schrijf maar op: ik ben het volmondig eens met De Vlaeminck"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het nieuwe veldritseizoen staat voor de deur. Telenet-Fidea kan op een sterke selectie rekenen met Lars van der Haar en Toon Aerts als kopmannen. Sven Nys hoopt dat de Europese kampioen een nieuwe stap in zijn ontwikkeling kan zetten.

Al blijft de teammanager nuchter voor het komende seizoen. "Het zou onrealistisch en dom zijn te denken dat we straks evenveel als Wout en Mathieu gaan winnen", klinkt het in HNB. "Die twee hebben fysieke kwaliteiten die moeilijk te evenaren zijn voor ons. Dat zag je ook deze zomer weer aan hun dominantie. Maar we hebben vorig seizoen bewezen dat je ook dan klassiekers én truien kan winnen."

Nog beter geworden

"Zie die Europese titel van Toon, zie de wereldbekerwedstrijd in Baal, zie Hoogerheide voor Lars. Bovendien ben ik er zeker van dat Toon en Lars beter zijn geworden deze zomer. De testen bewijzen dat ook", aldus Nys.

Ook Roger De Vlaeminck, niet de beste vriend van Nys, heeft het voor Aerts. Mister Paris-Roubaix vindt ook dat Aerts meer in zichzelf moet geloven in de duels tegen 'de Grote Twee'. "Maar Toon zal dat ook doen", lacht Nys. "Je ziet nu al dat die Europese trui hem meer vertrouwen geeft. Schrijf maar op: ik ben het volmondig eens met De Vlaeminck."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties