Telenet Fidea Lions van Sven Nys plukken talent weg uit eigen opleidingsteam: "Voor mij is dit een droom die uitkomt"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Telenet Fidea Lions van Sven Nys plukken talent weg uit eigen opleidingsteam: "Voor mij is dit een droom die uitkomt"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zaterdag werden in het Sven Nys Cycling Center in Baal de Telenet Fidea Lions van Sven Nys voorgesteld. Maar de teammanager kondigde ook een nieuwe transfer aan. De jonge Marthe Truyens maakt op 1 maart 2018 de overstap van opleidingsploeg AA Drink Jongerenteam.

"Voor mij is dit een droom die uitkomt", vertelt Truyens. "Toen vorig jaar de samenwerking tussen het AA Drink Jongerenteam en de Telenet Fidea Lions werd aangekondigd, merkte ik al dat Ellen Van Loy tijdens de verkenningsrondes van een cross regelmatig bij me kwam rijden en tips gaf. Dat ik nu samen met haar kan gaan trainen en weet dat ik binnenkort in hetzelfde shirt zal gaan rijden, stemt me erg gelukkig."

"Marthe zal een mooie aanvulling zijn op het damesteam van de Telenet Fidea Lions"


​Ook teammanager Sven Nys is blij met zijn nieuwe aanwinst. "Marthe zal een mooie aanvulling zijn op het damesteam van de Telenet Fidea Lions", zegt Nys. "Komende winter gaan Fleur Nagengast en Ellen Van Loy de kleuren van de TFL verdedigen bij de dames. Fleur heeft de voorbije jaren de combinatie gemaakt van het veldrijden en wegwielrennen, maar afgelopen zomer heeft ze voor het eerst een volledig crossgerichte voorbereiding gedaan."

En daar hopen ze nu de vruchten van te plukken. "Die voorbereiding zou de komende maanden moeten renderen. Ellen heeft zich de voorbije jaren al voldoende bewezen, zij is een heel belangrijke pion voor ons als team, maar zeker ook voor het damesveldrijden in het algemeen. Ze is de ideale persoon om Fleur en Marthe mee op sleeptouw te nemen", besluit Nys.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties