Wereldkampioene Sanne Cant doet het: "Alle twijfels zijn meteen weg"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Wereldkampioene Sanne Cant doet het: "Alle twijfels zijn meteen weg"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zowel bij de mannen als bij de vrouwen mocht er een grote naam zegevieren in de Brico Cross van Eeklo. Mathieu van der Poel maakte zijn favorietenrol waar bij de mannen, Sanne Cant showde haar regenboogtrui bij de vrouwen.

Een zege die deugd deed voor Cant. "Bij de eerste wedstrijd zijn er altijd wel twijfels, maar die zijn nu weg", aldus Cant na haar wedstrijd. "Het was hier lastig, maar tegelijkertijd moeilijk om het verschil te maken. Ik was eigenlijk blij dat we met z'n vieren er al snel vandoor waren. Zo moest ik niet al te veel vechten voor mijn plaats."

De regenboogtrui ging dan samen met ervaren rot Ellen Van Loy op pad. "Heel de wedstrijd alleen rijden was niet mogelijk, daarom heb ik wat gewacht", legt Cant uit. "Halverwege de wedstrijd probeerde ik het al een keer en ik voelde mij toen goed."

"De eerste van het seizoen winnend afsluiten, doet altijd deugd"

Al gaf Van Loy zich helemaal niet gewonnen. "Ellen kwam na die eerste aanvalspoging wel opnieuw aansluiten. In de laatste ronde heb ik het dan een tweede keer geprobeerd en toen was het definitief. Ik ben bijzonder blij met deze zege, want de eerste van het seizoen winnend afsluiten, doet altijd deugd", besluit de Lilse.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties