"Mathieu van der Poel is technisch superieur. Als hij nog twee procent kan verbeteren, wordt het wel héél erg moeilijk"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
"Mathieu van der Poel is technisch superieur. Als hij nog twee procent kan verbeteren, wordt het wel héél erg moeilijk"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel zette in de Brico Cross in Eeklo meteen de toon met een indrukwekkende prestatie en zege. Ook dit seizoen zijn de Nederlander en Wout Van Aert de twee grote favorieten om het veldritseizoen te domineren. Dat weet ook Europees kampioen Toon Aerts.

"Ik denk dat we afgelopen zondag gezien hebben dat die twee renners op het elan van vorig jaar verder gaan", opent Toon Aerts bij Wielerkrant.be. "Mathieu is technisch superieur en bovendien heeft hij ook nog eens een grote motor. Als hij nog twee procent kan verbeteren, dan wordt het wel héél erg moeilijk."

Maar Aerts onderschat ook Van Aert niet. "En Wout is op zo'n technisch parcours uiteindelijk toch nog tweede geworden. Ik schat dat die twee er opnieuw bovenuit gaan steken. Voor ons is het hopen op wat geluk, pech voor hen en dat we hen af en toe kunnen volgen", zegt een nuchtere Aerts.

Wie verwacht de Europese kampioen nog? "Mathieu en Wout stonden vorig jaar altijd op het podium en dan waren Kevin Pauwels, Michael Vanthourenhout, Laurens Sweeck en ikzelf de crossers die streden voor de derde podiumplek."

"Laurens deed dat het meeste, maar Michael heeft ook getoond dat hij ze kan verslaan. Ik denk dat we met ons vier erg dicht in de buurt gaan komen, maar jongens als Quinten (Hermans), Corné (van Kessel) en Gianni (Vermeersch) kunnen dat zeker ook."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties