Ook Belgen zien de cross groeien in de VS: "De Amerikanen zijn zot van de show die daarbij komt kijken"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Ook Belgen zien de cross groeien in de VS: "De Amerikanen zijn zot van de show die daarbij komt kijken"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sinds enkele jaren trekken de veldrijders naar de Verenigde Staten om er enkele Wereldbekers af te werken. Europees kampioen veldrijden Toon Aerts juicht die mondialisering van zijn sport toe.

Telenet Fidea zit voor de Amerikaanse crossen momenteel in Waterloo, dichtbij de uitvalsbasis van fietsenproducent en sponsor Trek. Toon Aerts mocht dan wel de nodige moeite hebben met de jetlag, toch is hij voorstander van crossen buiten de Benelux.

"Iowa en Waterloo, dat zijn echt twee plaatsen waar de cross leeft", juicht Aerts de beslissing om in Amerika te crossen toe. "Iowa is een van de grootste wedstrijden in de Verenigde Staten. Vorig jaar was daar heel veel volk aanwezig. Bij Trek leeft de cross en zij willen er echt iets van maken om zo de cross meer te doen leven. De Amerikanen zijn zot van de show die daarbij komt kijken."

Crossen in Denemarken

Zullen we de volgende jaren nog meer uitwijken? "Dit jaar krijgen we er opnieuw een cross bij in Denemarken, dat is al wat verder weg. Misschien gaat de cross zo meer leven in andere landen. In Tsjechië leeft het ook nog , ondanks het feit dat er minder grote wedstrijden zijn. Dat blijft goed voor de cross", besluit Aerts.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties