Crossen of toch maar eens op de weg focussen? Het antwoord van Sanne Cant is duidelijk

Redactie
| 0 reacties
Crossen of toch maar eens op de weg focussen? Het antwoord van Sanne Cant is duidelijk
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zondag staat met de Hotondcross in Ronse de eerste manche van de DVV Verzekeringen Trofee op het programma. Ook voor wereldkampioene Sanne Cant is dat een doel. Al liet ze ook optekenen dat ze de focus volledig op de cross behoudt.

De start van de DVV Verzekeringen Trofee oogt voor Cant zwaar met de start in Ronse en Oudenaarde. "Die parcoursen liggen me niet zo goed", bekent de wereldkampioene bij de vrouwen. "Het is altijd de schade beperken van bij de start in deze trofee, die ik wel al enkele keren binnen rijfde."

"Zeker Oudenaarde, waar ik eindelijk eens deftig wil uit de verf komen. Crossen als Loenhout, Essen en Lille uiteraard zijn dan weer op mijn maat geschreven", klinkt het.

Weg of cross?

Cant reed een dijk van een BK op de weg en mocht ook mee naar het EK op de weg in Herning. Maar de focus blijft op de cross liggen. "Ik ga niet snoeien in mijn aantal crossen", is ze duidelijk bij Sport.be. "Ik voel me verplicht aan de organisatoren om mijn trui te tonen. Ik ga altijd en overal voor de winst: dat is het aard van het beestje", besluit Cant.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties