Opnieuw spanning in het veld: "Dit had ik niet zien aankomen. Ik denk dat Wout van Aert er 5 procent bijgelapt heeft"

Redactie
| 0 reacties
Opnieuw spanning in het veld: "Dit had ik niet zien aankomen. Ik denk dat Wout van Aert er 5 procent bijgelapt heeft"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Eindelijk. De spanning is helemaal terug én er was zowaar een verrassende winnaar in Ronse. Wout Van Aert heeft een nieuwe stap gezet en heeft de kloof op Mathieu van der Poel opnieuw wat meer gedicht. Dat zag ook Paul Herygers.

"Een 6-0 begint te wringen, wees daar maar zeker van, maar Van Aert is terug", analyseert Paul Herygers bij Sporza. "Hij heeft alle achterstand weggewerkt. Bergop heeft hij Mathieu van der Poel al een keer laten piepen. Als hij nog een halve procent beter was, was de buit al binnen."

Het verschil met het begin van het seizoen is duidelijk groot. "Ik denk dat Wout van Aert er 5 procent bijgelapt heeft. Deze piek had ik niet zien aankomen. Hij speelde weer mee tot diep in de finale. Daar zal iedereen content mee zijn, denk ik."

Een mooie zege voor van der Haar, maar Herygers zag normaal een andere winnaar uit de bus komen. "Van der Haar wint dankzij de rivaliteit tussen Van Aert en Van der Poel. Ik wil geen afbreuk doen aan de overwining van Van der Haar, maar Van Aert en Van der Poel hadden allebei kunnen winnen in Ronse. Dat zal Van der Haar ook beamen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties