Albert ziet evolutie bij Van Aert: "Hij zal niet altijd als een 'domme ezel' op kop rijden om op de meet geklopt te worden"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 25 reacties
Albert ziet evolutie bij Van Aert: "Hij zal niet altijd als een 'domme ezel' op kop rijden om op de meet geklopt te worden"

Wout Van Aert vertikte het zondag om voor Mathieu Van der Poel de kastanjes uit het vuur te halen en zo kon Lars Van der Haar zijn eerste cross van het seizoen winnen. Niels Albert vindt die koerstactiek een verbetering bij zijn poulain.

"Blijkbaar lopen de meningen uiteen. Maar in deze sta ik voor de volle honderd procent achter de beslissing van Wout om zelf niet het initiatief te nemen toen Van der Haar in de aanval trok", aldus Niels Albert in zijn column in Het Laatste Nieuws.

"Ik had het ook niet gedaan. En moest de wedstrijd overgedaan worden, dan zal ik Wout aanraden om hetzelfde te doen. Dat Mathieu al zes zeges op zak heeft terwijl de teller van Wout nog op nul staat? Klopt. Maar Wout van Aert begint stilaan te leren uit zijn fouten."

Wout begint stilaan te leren uit zijn fouten

-Niels Albert

Zo reed hij vroeger té veel op kop. "We merkten begin augustus in Dwars door het Hageland dat Wout het nog niet helemaal begrepen had. Opnieuw maakte hij urenlang de koers: híj nam het initiatief om de vroege vluchters nog terug te pakken en híj en niemand anders reageerde ook in volle finale op elke demarrage."

Boodschap aangekomen

"Mathieu schoof rustig mee en klopte hem op de Citadel van Diest doodleuk in de sprint. Achteraf hebben we het daar toch over gehad: 'Allez, Wout. Die manier van koersen, dat is mooi om zien, maar het loont niet altijd, hé.'"

Nu lijkt het euvel dus opgelost. "Zondag wilde Wout Mathieu duidelijk maken dat hij niet altijd als een 'stomme ezel' op kop zal rijden om dan op de streep geklopt te worden. Dat is bij deze toch gelukt, denk ik."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties