Slechts 23 crossers aan de start in Ronse? Bij de UCI maken ze zich geen zorgen

Redactie
| 0 reacties
Slechts 23 crossers aan de start in Ronse? Bij de UCI maken ze zich geen zorgen
Foto: © photonews

De voorbije dagen werden er veel vragen gesteld over het feit dat er bij de mannen slechts 23 crossers aan de start stonden in Ronse. Bij de UCI maken ze zich geen zorgen, althans coördinatrice veldrijden Christelle Reille.

Renners uit de tweede en derde rij die te veel geld vragen, het startgeld in crossen afschaffen, ... Het waren de gespreksonderwerpen van de afgelopen dagen. De Internationale Wielerunie UCI maakt zich (nog) niet druk.

'Geen minimum of maximum'

"We hebben gezien wat er in Ronse is gebeurd", aldus Christelle Reille van de UCI in HLN. "Maar in essentie is er geen probleem voor ons. Er zijn geen regels over het minimum of maximum aantal deelnemers. Een cross met maar tien renners is toegelaten."

Zolang dit niet voorkomt in Wereldbekers, maakt Reille zich geen zorgen. "Ik denk dat dit gewoon de economische realiteit is: in Vlaanderen zijn er heel veel crossen en de budgetten zijn niet oneindig. Wij zullen ons pas zorgen maken als dit zich zou voordoen in de wereldbekerwedstrijden, maar dat is absoluut het geval niet", besluit Reille.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties