Nys komt nog eens terug op het verhaal-Meeusen: "Hij was het gewoon om de kopman te zijn, maar..."

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 25 reacties
Nys komt nog eens terug op het verhaal-Meeusen: "Hij was het gewoon om de kopman te zijn, maar..."

Na de komst van Sven Nys als ploegmanager bij Telenet-Fidea Lions, was het moeilijker voor toenmalig kopman Tom Meeusen om zich door te zetten. Het leidde uiteindelijk tot een breuk.

Meeusen trok naar Beobank-Corendon en sindsdien zagen Nys en Meeusen elkaar niet vaak meer. "Ik heb hem weinig gesproken", aldus Nys in Het Laatste Nieuws.

"Ik heb hem in Amerika gezien. Je voelt dat hij niet gelukkig is met hoe het is gelopen, maar ik denk dat het voor beide partijen de beste oplossing was om uit mekaar te gaan", ging Nys verder.

Ik heb respect voor de renner Tom Meeusen

-Sven Nys

"Ik heb respect voor de renner Tom Meeusen, maar het werkte niet in onze ploeg. Hij was het gewoon om kopman te zijn, maar nu werd hij plots een deel van het geheel."

Want de breedte, dat is de sterkte bij Telenet-Fidea Lions. "Wij hebben de ploeg om altijd mee te doen voor het podium. En dan kijken we niet naar één renner, maar naar drie, vier of vijf jongens. De breedte is onze sterkte."

Hij heeft een erg polyvalente ploeg. "Lars van der Haar, Toon Aerts, Corné van Kessel, Quinten Hermans en Daan Soete gaan elk om beurt op hun terrein in beeld komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties