Mathieu schat Wout in: "Dat is een raar excuus"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 6 reacties
Mathieu schat Wout in: "Dat is een raar excuus"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu Van der Poel rijdt alles kapot in het nieuwe veldritseizoen en een echt duel met Wout Van Aert bleef, behalve in Ronse, uit. Komt dat duel er nog.

"Hij zet nu alles op de Koppenberg. Dat is zijn cross. Net als Koksijde. Omdat Niels Albert daar wereldkampioen is geworden. Ik vind overigens niet dat Wout slecht rijdt", aldus Van der Poel in Het Laatste Nieuws.

Van der Poel lijkt alvast sterker als vorig seizoen. "Ik weet niet hoeveel vermogen ik duw. Ik hoef het niet te weten. Ik ben geen fan van een inspanningstest. Zolang het in de koers maar goed gaat."

Wout heeft andere plannen

-Mathieu Van der Poel

Mathieu rijdt ook meer crossen dan Wout. "Wout heeft natuurlijk andere plannen. Die wil in 2018 ook een klassiek voorjaar rijden. En wat mezelf betreft: ik cross graag. Ik vind het niet erg om elk weekend twee crossen te rijden. Een crossweekend is voor mij het hoogtepunt van de week."

Van Aert zijn mindere vorm zou volgens sommigen liggen aan zijn voorbije seizoen op de weg. "Ik vind dat een raar excuus. Ik weet niet waar het bij hem nu misloopt. Ik heb niet de indruk dat hij in de zomer te veel heeft willen doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties