Van Aert won eindelijk: "Het was voor het eerst plezant"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 20 reacties
Van Aert won eindelijk: "Het was voor het eerst plezant"
Foto: © photonews

Wout Van Aert kon, bij afwezigheid van Van der Poel (maar zeg hem dat niet), gisteren zijn eerste veldrit van het seizoen winnen. Hij geeft aan dat het gevoel meteen goed zat.

“Ik was verrast dat ik zo snel een grote kloof kon maken, zeker op dit parcours", aldus de wereldkampioen na zijn overwinning in Ardooie aan Het Nieuwsblad. "Ik reed makkelijk weg van Michael, dat was de vorige weken toch anders. Ik had echt een goed gevoel, het gaat de ­goede kant op."

"Deze zege geeft vertrouwen, ook al ­waren niet alle toppers hier. Maar ik kan maar koersen tegen de tegenstand die er wel is, hè. Het is goed voor het koppeke om te winnen. Misschien had ik deze zege wel nodig, moest ik eens een koers in handen kunnen ­nemen." Kan hij dit in het weekend ook doortrekken tegen Van der Poel? "Maar of dit echt een ommekeer is? Dat zullen we dit weekend wel zien, zeker?”

Als je constant naar Mathieu kijkt, ga je alleen maar trager rijden

-Wout Van Aert

Want dan is de Nederlander er wel bij. “Tja, dan zal het weer moeilijker zijn om te winnen, zeker? Maar ik ben alleen met mezelf bezig. Het heeft geen zin om constant naar Mathieu te kijken, daar ga je alleen maar trager van rijden. Het is vooral belangrijk dat ik mijn goede benen terugvind. En voluit mijn kans kan gaan. Dan maakt het mij eigenlijk niet uit hoeveelste ik eindig. Het was vandaag voor het eerst plezant.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties