Analyse Kloof tussen Mathieu van der Poel en Wout Van Aert (nog) niet verkleind

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Kloof tussen Mathieu van der Poel en Wout Van Aert (nog) niet verkleind
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het was opnieuw een bewogen veldritweekend. De overwinningen werden netjes verdeeld door 'Grote Twee' Mathieu van der Poel en Wout Van Aert, maar de verhoudingen zijn nog steeds niet veranderd.

Wout Van Aert kondigde de afgelopen weken al aan dat de kloof tussen beide veldrijders steeds kleiner werd. Wel, na afgelopen weekend zijn we niet van diezelfde mening toegedaan. Van Aert tankte dan wel een hele portie vertrouwen door donderdag - bij afwezigheid van Mathieu van der Poel - te winnen, maar van der Poel blijft nu eenmaal 'outstanding'.

Zaterdag won Van Aert vooral door het feit dat zijn Nederlandse rivaal in aanraking kwam met een paaltje. Het leverde van der Poel een pijnlijke schouder op, maar het belette hem niet om met zijn ingetapete schouder de concurrentie voor de zoveelste keer dit seizoen aan flarden te rijden.

Niet de Van Aert van een jaar geleden

De zwaardere parcoursen komen eraan in de cross en dus kan Van Aert hopelijk dan uit een ander vaatje tappen. Zelf besefte de wereldkampioen na dit weekend dat zijn vorm niet die van exact een jaar geleden is.

Het feit dat de Nederlander - met een pijnlijke schouder - in Koksijde zo makkelijk naar de zege reed, doet het slechtste vermoeden voor de komende weken. Toch wat betreft de spanning in de cross.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties