Wout Van Aert laat zich uit over indrukwekkende van der Poel én gevaarlijk manoeuvre: "Ik heb het reglement ook niet uitgevonden, hé"

Redactie
| 0 reacties
Wout Van Aert laat zich uit over indrukwekkende van der Poel én gevaarlijk manoeuvre: "Ik heb het reglement ook niet uitgevonden, hé"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De tweede plaats leek een zekere zaak voor Wout Van Aert, maar door een late fietswissel en vreemd manoeuvre ging Lars van der Haar met de tweede hoogste podiumplek aan de haal. Van Aert legde zijn fietswissel uit en beseft dat er opnieuw weinig te doen was aan Mathieu van der Poel.

"In Iowa verzeilde ik in een vergelijkbare situatie en vergat ik gebruik te maken van het reglement", vertelt Van Aert. "Die fout wilde ik niet opnieuw maken. Het is zeker gevaarlijk, maar ik kon niet anders. Ik heb het reglement ook niet uitgevonden, hé."

Sterke Mathieu

Eén renner was ook zondag veel sterker dan de rest: Mathieu van der Poel. "Hij reed vandaag weer te hard voor mij. Ik had niet de benen die ik wilde hebben. Om Mathieu pijn te doen, moet je super zijn en dat was ik niet. Of de kloof kleiner is geworden? Ik ben redelijk zeker van wel, maar een wedstrijd is een momentopname. Ik was gewoon niet volledig hersteld van Ardooie en Boom."

"Toegegeven, die mindere start van het seizoen was zeker niet gepland", vervolgt Van Aert. "Ga ik straks beter zijn? Ik hoop van wel. Maar mijn situatie heeft ook voordelen. Ik heb niet de zorg dat ik elke wedstrijd een klassement moet verdedigen en dat kan later op het seizoen

van pas komen. Ik kan er mijn wedstrijden uitkiezen", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties