Dominantie Van der Poel geen verrassing: "Zonder pech won hij vorig jaar ook al 80% van de duels met Wout"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 23 reacties
Dominantie Van der Poel geen verrassing: "Zonder pech won hij vorig jaar ook al 80% van de duels met Wout"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het lijkt, zoals velen na de crossen in Amerika al vreesden, een veldritseizoen te worden dat volledig gedomineerd wordt door Mathieu Van der Poel. Erwin Vervecken geeft bij ons aan dat dát geen verrassing is.

"Van der Poel is door zijn perfecte zomer en zijn eerste seizoen zonder blessure nog een paar procentjes beter geworden", aldus Vervecken in een gesprek met Wielerkrant.

Van der Poel is ook een man geworden. "Hij heeft wat body gekregen, een jongen wordt op een bepaald moment een man. Bij Wout Van Aert en ook Laurens Sweeck kwam dat iets vroeger dan bij Mathieu. Nu heeft hij ook wat meer power. Een renner krijgt tussen zijn 20 en 35 makkelijk vier kilo aan spieren bij."

Van der Poel is een man geworden, hij heeft meer body en meer power gekregen -Erwin Vervecken

Maar ook vorig seizoen waren er al voortekenen. "Van der Poel won vorig seizoen 80% van de duels met Wout Van Aert op voorwaarde dat er geen pech mee gemoeid was. Zonder pech van Mathieu kon Wout enkel op de Koppenberg en in Francorchamps afstand nemen."

De slechte dag van Van der Poel

Het verschil is wel groter geworden. "Vorig seizoen kwam de beslissende uitval er vaak in de laatste ronde, nu is dat wat vroeger. Wout is ook een beetje minder dan vorig jaar, heb ik de indruk."

Toch kan hij in de klassementen -diegene die hij meerijdt- nog wat winst boeken. "Wout is constanter dan Mathieu, die heeft altijd wel eens een slechte dag."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties