Het ziet er niet goed uit voor 'de rest': "Van Aert en Van der Poel gaan láng meegaan"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Het ziet er niet goed uit voor 'de rest': "Van Aert en Van der Poel gaan láng meegaan"
Foto: © photonews

Tom Meeuwsen begon niet al te goed aan het nieuwe veldritseizoen. De renner van Beobank-Corendon moet heel wat anderen voor zich dulden én zit net als de rest van het peloton opgescheept met de dominantie van de grote twee.

"Voor mij is hun dominantie niet zo frustrerend, omdat ik sinds dit seizoen in het kamp van Mathieu van der Poel zit", aldus Meeusen in een gesprek met Sporza.

"Je merkt wel dat de andere ploegen focussen op podiumplaatsen in plaats van op overwinningen, terwijl het in de koers toch gaat om winnen. Maar door renners als Mathieu en Wout is dat veel moeilijker."

Goed dat ze blijven crossen

-Tom Meeusen

"Voor het veldrijden is het wel een goede zaak dat Van der Poel en Van Aert blijven crossen. Dat geeft uitstraling aan onze sport. Ik vind het zeker niet erg om door zulke renners geklopt te worden."

"Maar met enkel Van der Poel en Van Aert heb je geen cross. De rest van het deelnemersveld in de crossen zijn geen pannenkoeken. Ook op de weg rijden ze vrij goed."

Waar schuilt de hoop dan voor de rest van het veld? "Je hoopt alleen maar dat je zelf beter wordt en dat je eens kan meedoen voor de prijzen."

"Maar elk jaar zijn het telkens dezelfde twee renners die naar voren komen: Van Aert en Van der Poel. Net zoals de generatie van Wellens en Nys zal de lichting van Wout en Mathieu heel lang meegaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties