Ook de concurrentie beseft het: "Mathieu is op dit moment waarschijnlijk onklopbaar"

Redactie
| 0 reacties
Ook de concurrentie beseft het: "Mathieu is op dit moment waarschijnlijk onklopbaar"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Toon Aerts heeft zich de eerste weken van het veldritseizoen nog maar weinig kunnen laten zien. Al beseft ook de Europese kampioen dat het niet gemakkelijk is tegen de 'Grote Twee'.

Tegenwoordig zijn de andere crossers vooral al tevreden met een plek op het podium. "Het is heel belangrijk dat renners van mijn niveau weten dat een 2e en 3e plaats ook heel mooi zijn", opent Toon Aerts bij Sporza. "Die strijd voor de ereplaatsen kan ook best spannend zijn. Mathieu is op dit moment waarschijnlijk onklopbaar."

Baal en EK

Vorig jaar lukte het Aerts twee keer om van der Poel en Van Aert te kloppen. "Bij de jeugd heb ik nooit kunnen winnen tegen Van der Poel en Van Aert. Vorig seizoen heb ik hen wel 2 keer geklopt: op het EK en in Baal. Van die momenten geniet je dan dubbel zo hard."

"Bij de start van een cross weten we dat de grote twee ongenaakbaar zijn. Maar er zijn ook bepaalde momenten tijdens het seizoen dat je in topvorm bent en dat er iets mogelijk is. En het is dan dat je moet durven te gokken en iets moet proberen. Mannen zoals Laurens Sweeck, Kevin Pauwels en ikzelf zullen dit seizoen hier en daar misschien ook wel een cross meepikken", besluit Aerts.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties