Sven Nys doet opvallende bekentenis over zoon Thibau: "Op zijn leeftijd ligt hij voor op mij"

Redactie
| 0 reacties
Sven Nys doet opvallende bekentenis over zoon Thibau: "Op zijn leeftijd ligt hij voor op mij"
Foto: © SC

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Thibau Nys is goed op weg om in de voetsporen van papa Sven te treden, één van de grootste veldrijders aller tijden. Afgelopen weekend boekte de 14-jarige Thibau een twee op twee. En Sven Nys zef deed nog een opvallende bekentenis.

Zaterdag werd Thibau Nys provinciaal kampioen van Vlaams-Brabant, zondag won hij de cross in Ruddervoorde. "Het is vooral fijn om te zien dat Thibau door zijn puberteit fietst", aldus papa Nys in Van Gils en Gasten. "Ik denk dat iedere ouder de puberteit van zijn kind vreest. Maar hij wil van zijn hobby zijn beroep maken en heeft daardoor structuur."

Veldrijden als speeltuin

En Nys gaf nog een compliment aan zoonlief. "Op zijn leeftijd ligt hij voor op mij. Hij heeft in zijn jeugd het veldrijden als zijn speeltuin gezien. Die koersfiets heeft hij met de paplepel meegekregen en dat is een gigantisch verschil. En hij kan met de druk omgaan, want die is er bij ons altijd geweest."

"Ik ondersteun hem en ben er als het slecht gaat. Niet om hem dan op een fout te wijzen, maar wel om te zeggen dat er volgende week weer een veldrit is. Thibau moet zijn eigen carrière uitbouwen en vergelijken is sowieso moeilijk", besluit de Kannibaal van Baal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties